Още 54 лекари с дипломи от Медицинския университет

diplomi

3578 са медицинските  и немедицинските специалисти,  получили свидетелство за придобита специалност от МУ – Пловдив от 1997 г. досега. За втори път тази година Медицинският университет  организира своеобразна тържествена церемония по раздаване на свидетелства за призната специалност на медицински и немедицински специалисти, придобили специалност на майската сесия през 2018 година. Петдесет и четири специализанти получиха своите свидетелства.  Двама от тях са чужденци. Четирима от специализантите получиха диплома за втора специалност.

 На майската сесия тази година най-много са придобилите специалност в „Обща Медицина“ – девет специализанти, „Анестезиология и интензивно лечение“ – пет, „Нервни болести“ – четири и по трима в специалностите „Кожни и венерически болести“, „Обществено здравеопазване“ и „Орална хирургия“.

chlen.- kor. Stefan Kostianev

Ректорът чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев подчерта, че основната задача на преподавателите в Медицинския университет е да запазят ентусиазма и човечността на специализиращите лекари сред образователния маратон и многото житейски и професионални разочарования. Медицината, освен наука, е и душа; освен технология и знание, е и емпатия и човеколюбие. Бъдете лекари специалисти, а не специалисти по клинични пътеки! Каквато и специалност да имате, не забравяйте, че сте ЛЕКАРИ! Да си лекар, е не само професия. Това е призвание, любов към всяко живо същество! Където и да ви отнесе вятърът на съдбата, не забравяйте вашите учители, не забравяйте вашия университет, не забравяйте Хипократовата клетва, каза в приветствието си и в себеизразния свой стил чл.-кор. Стефан Костянев.

Послания прозвучаха в залата и от проф. Костадинова – началник на Отдела за следдипломно обучение. Тя изказа своето уважение към завършващите за положените от тях усилия. Към преподавателите на МУ – Пловдив и към експертите и ръководството на отдел СДО благодарност от името на всички специализанти отправи д-р Делка Касабова

 Дуо „Доминанто” – Любомира Петрова и Цветан Цветков допринесоха за пълнотата на празничната атмосфера.