„НАУКА И МЛАДОСТ 2020“ онлайн, три декади ефективност от „Асклепий“

30 Asklepii

Онлайн и при огромен интерес на участниците и ръководството на Медицинския университет се състоя академичният форум „Наука и Младост 2020“. В навечерието на професионалния празник на медиците – 7-и април, и в условията на глобално засягане на всички сфери от от пандемията COVID-19 учените в Медицинския университет – Пловдив намериха начин да оповестят разработките на своите докторанти и асистенти, без да компрометират тяхната сигурност.

Конференцията започна с пленарни лекции на проф. Влахова и проф. Акабалиев. 65 научни колектива от МУ – Пловдив и страната представиха 71 устни презентации и електронни постери, посочиха медиците.

През 2020 Младежкото научно дружество „Асклепий“, организатор на проявата, отбелязва 30 години от създаването си, 30 години инициативност и иновативност плюс нестихващ ентусиазъм. Днес направихме нещо уникално. Нека продължим да сме най-добрите! Заедно можем всичко, анализира доц. д-р Делян Делев, председател на МНД „Асклепий“.

Това ще остави следа. Проправихме път в една малко позната територия, натрупахме опит, амбицирани сме да продължим, за да отговорим на нуждите на младите учени в нашия Университет. Всички бяха чудесни, коментира проф. д-р Благой Маринов, зам.-ректор по научноизследователската дейност.

MU

В онлайн заседанията участваха ректорът на МУ – Пловдив – проф. д-р Мариана Мурджева, и директорът на Научния институт на МУ – Пловдив  – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Чудесна идея и отлична реализация! Поздравления за Научния отдел, за МНД „Асклепий“ и за перфектно представилите се млади учени! Така обобщи за форума проф. д-р Виктория Сарафян, институционален координатор за културна и социална дейност.