Капацитет заяви: Бъдещето в облеклото е на индивидуалността!

01. Alberto_Vedelago_razkri_tainite_na_syzdavane_na_uspeshnata_dreha_za_myja

Почетен университетски плакет за Алберто Веделаго

Италианският топдизайнер говори пред бъдещи юристи, икономисти, студенти от други специалности и граждани в препълнената 6-а аудитория на Пловдивския университет. Модератор на тематичното събитие за ролята на облеклото в бизнес общуването бе българският моден и пиар експерт проф. Любомир Стойков, който е и преподавател  във висшето училище. Заместник-ректорът  по международно сътрудничество, връзки с обществеността и протокол – доц. д-р Надя Чернева, връчи на италианския гост почетен плакет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и грамота.

03. Alberto_Vedelago_s_plaketa_ot_PU

За българина носенето на къстюм не е предразсъдък, а страх. В София съм срещал дори политици, които се притесняват да се обличат добре. Защото се притесняват от реакцията на заобикалящите ги. И само хора със силен характер могат да рискуват, посочи Алберто Веделаго. Той посещава България вече 5 години. Има ателие в София и идва всеки месец за по една седмица. Алберто Веделаго е създател на иновативен метод, при който сътворява облекло не само по контурите на тялото, а взема данни от емоционалната, психическата, духовната същност на човека. Прави го със задълбочени беседи и специално разработени анкети.  Резултатът е дреха в хармония с манталитета на конкретния клиент.

04. Alberto_Vedelago_razkri_tainite_na_syzdavane_na_uspeshnata_dreha_za_myja

Моята задача е да помагам на мъжете да открият собствения си стил, изразявайки индивидуалността си. Аз не се занимавам с мода – тя изисква следване на тенденции. При мен фокусът е върху откриването и открояването на спецификите на личността, категоризира Алберто Веделаго.

Поне една година е необходима, за да преодолее човек собствените си бариери и да не се притеснява да носи дрехи, изразяващи го най-пълно, твърди експертът. Започнал е дейността си преди 30 години като мениджър във „Форал груп“ (Forall Group), една от големите институции за елегантност „Made in Italy“, към която принадлежи „Пал Зилери“ (Pal Zileri). Kоординирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг и е управлявал над 150 магазина на „Пал Зилери“ в цял свят. От 10-ина години се посвещава на мисията да създава уникални за всеки свой клиент дрехи. Сред доверяващите се на професионализма му са личности като Фабио Ламборгини.

Алберто Веделаго не е обикновен шивач, моделиер, дизайнер, а естет, философ, културолог в изкуството да се създава облекло. Персонално създаденият костюм наистина придава стойност и води към успех, акцентира проф. Любомир Стойков.

06. Lekziata_na_italianskia_as_na_elegantnostta_predizvika_ogromen_interes

Алберто Веделаго уточни, че финансисти, бизнесмени, политици, трябва да следват определен протокол в облеклото и не могат да си позволят голяма свобода. Всеки мъж обаче е задължително да има в гардероба си смокинг – черно сако с лъскава линия на ревера, риза с висока яка и папийонка.