Филолозите сложиха акцента върху хуманността в хуманитаристиката

1

Глад за успех, жажда за знания и удовлетвореност от избраната професия пожела на абсолвентите бакалаври и магистри от Филологическия факултет доц. д-р Мария Стоянова, зам.-ректор по учебната дейност на ПУ „Паисий Хилендарски“.2При филолозите се дипломираха 410 абсолвенти, сред тях отличниците са 60. Хуманитаристиката като носител на хуманността избраха за тематичен фокус на церемонията организаторите.

Запазете любовта към филологията и хуманитаристиката, към четенето на книги. Смело срещу стихиите!… Пожела в словото си доц. Константин Куцаров, декан на Филологическия факултет. 3И призова младите филолози да бъдат горди, че завършват този факултет, дал им богат спектър от знания и компетентности.

Писателят Христо Карастоянов, автор на 26 книги – белетристика, публицистика и поезия, носител на редица литературни награди, апелира към абсолвентите да пазят словото като човешкото лице на красотата. 4Христо Карастоянов е възпитаник на Пловдивския университет, а присъствието му на церемонията продължи създадената традиция в този форум да участват известни личности, завършили Филологическия факултет.

Промоция на Випуск 2019 на ФФ в ПУ - 04

Хуманитаристиката пречупва света през своята призма и показва другото му лице. В модерното общество интерпретацията е ключова за личностното развитие на всеки от нас, сподели в приветствието от името на Випуск 2019 Адела Геворгян, отличник от специалността „Английски език и методика“.

5

При откривнето на форума доц. д-р Елена Гетова, зам.-декан на Филологическия факултет и водещ на промоцията, призова абсолвентите да пазят човешкото лице на хуманитарното знание.1 a

Галилеевата клетва произнесе абсолвентът Илия Димитров от „Българска филология“, познат автор в пловдивската журналистика

Абсолвентът Илия Димитров произнесе Галилеевата клетва

Telus International Europe – най-големият работодател в оутсорсинг сектора в България, и тази година осигури наградите за отличниците. Да стартират професионалния си път в международната компания, дипломираните филолози покани г-жа Бела Йончева – представител на Telus International Europe. Г-жа Йончева отличи абсолвентката Николета Георгиева от „Английски език и управление в бизнеса“ за високата ѝ мотивация и познания.

Бела Йончева от Telus награждава абсолвентката Николета Георгиева

Популярни песни прозвучаха от хор „Детска китка“. Вокалните изпълнения допринесоха за още по-силното естетическо въздействие на официалния форум.

6