Четвъртокурсник от „Български и история” взе „Студент на годината 2020“

1.Radoslav_Smailov_ot_PU_e_student_na_2020_godina
Вярва, че тайната на успеха е да бъдеш различен

Националното представителство на студентските съвети в Република България удостои Радослав Смаилов, четвъртокурсник от специалност „Български език и история“ във Филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян, с приза „Студент на годината 2020“. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев, и е национален.

Наградата на Радослав Смаилов идва като резултат от научно-творческата му работа. Лауреатът получи отличието лично от кмета на София – Йорданка Фандъкова. Тържествена церемония бе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.

3.Radoslav_Smailov_ot_PU_poluchi-priza_za_student_na_2020_godina_ot_Yordanka_Fandukova

Паралелно с пълното отличие през 2020 година Радослав има над 10 научни публикации в областта на средновековната история на България, представяни в национални и международни научни конференции, статии в съавторство по методика. Печели 1-во място в международен конкурс за есе, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен като даровит и изявен студент от фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 завоюва 2-рото място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ – Велинград. В средата на февруари 2021 Радослав Смаилов е отличен със стипендия от Ротари клуб – Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян – „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

2.Radoslav_Smailov_ot_PU_e_student_na_2020_godinaИзключително съм развълнуван. Много съм щастлив! Тази награда, както и всички останали, са много специални за мен, защото са оценка за труда ми и за всичко, което съм направил. Успехът се постига със собствени усилия и човек не трябва да чака някой да му го поднесе. Вярвам, че тайната е да бъдеш различен, смята Радослав, който е и председател на Студентския съвет към Филиала в Смолян.

Студентът победител изразява благодарността си към доц. д-р Румяна Комсалова от катедра „История и археология“ при Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Тя е главният „виновник“ този приз да бъде в моите ръце и човекът, с когото в последната година работим изключително всеотдайно! Благодаря също на проф. днк Мария Шнитер и на доц. д-р Русалена Пенджекова – хората, които не спират да вярват в мен и ми дават сили да продължавам, подчерта призьорът Радослав Смаилов.