152 медици абсолвенти с дипломи, „Златен Хипократ“ за Марин Канарев

vipusk 2018

152 са дипломантите от Випуск 2018  на Медицинския факултет на МУ – Пловдив. Дипломите бяха раздадени в Голямата зала на Драматичен театър – Пловдив. Това е 68-та промоция на новозавършващи медици, а настоящият Випуск се нарежда сред най-успешните.

44 от завършващите са чуждестранни студенти от 12 държави, сред които Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Турция, Гърция, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания. 37 абсолвенти са преминали обучение по специалността изцяло на английски език, 7 са с отличен успех.

Над 5.50 от курса на обучение и държавните изпити имат 55 дипломанти. Средният успех от следването на завършващите е „много добър” – 4.97, а от държавните изпити: „много добър” – 5.21.

Марин Канарев е отличникът на Випуска. Първенецът постига 6.00 в следването и на държавните изпити, взема плакет „Златен Хипократ”.

zlaten hipokrat_otlichnik

Обявени бяха две поименни стипендии на двама изтъкнати военни лекари,  възпитаници на Медицинския факултет на МУ–Пловдив – генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев. Стипендиите са учредени от едноименното сдружение и определени от дарителите специално за дипломанти на Медицинския факултет и подпомагане на бъдещото им професионално образование и специализация.

Урологът проф. д-р Иван Дечев, ръководител на катедра „Урология и обща медицина“ и директор на ДЕСО в Медицинския университет – Пловдив, пое ролята на промотор за Випуск 2018.