УХТ държи първенството в хранителните технологии

1

УХТ запазва водаческата позиция в първенството по хранителни технологии. Церемонията, на която бяха връчени академичните Оскари,  бе организирана от в. 24 часа и се състоя в Галерията на ул. „Оборище“ 5 в София.

Проф. д-р Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии, при Оскара, връчен му от Милена Караилиева, представител на мениджърския екип на „Кауфланд“-България. Оскарът е в категория „Хранителни технологии“. Наградите за университетите са базирани на ежегодна класация, провеждана от Министерството на образованието и науката и консорциум, включващ Институт „Отворено общество“ и „Сирма груп“.

Много се радвам да връча тази награда на УХТ, защото имам възможността чрез ректора да благодаря на всички преподаватели за отдадеността в името на качественото образование. Ние вярваме, че доброто образование е основата на добрия бизнес, заяви Милена Караилиева.

Тази награда ме мотивира заедно с моя екип да бъдем още по-усърдни в нашите усилия и да утвърждаваме УХТ като водещ национален образователен център, каза проф. Моллов, който през декември получи доверието на делегатите в Общото събрание на УХТ и още от старта на мандата бележи възходяща линия в академичната събитийност.

Проф. Моллов изрази благодарност към екипа на в. 24 часа, утвърден лидер на медийния пазар, но и духовен лидер, който със създаването на рейтинговата система на висшите училища в България дава възможност да се дефинират техните реални постижения. За нас е и истинска привилегия да сме тук, подчерта ректорът.

На церемонията присъстваха ректори на висши училища, представители на науката, бизнеса и изкуството, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, кметът на София – Йорданка Фандъкова, бившият председател на Парламента и служебен премиер – Огнян Герджиков.

2

 Проф. д-р Пламен Моллов и доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор по учебната дейност на Университета по хранителни технологии