„Великите европейци” се срещат с пловдивската публика

velikite evropeici

Конферентната зала на НБ „Иван Вазов” дава домакинство на форума. Водач на интелектуалната делегация е Пламен Асенов. Неговата едноименна книга ще бъде презентирана утре – четвъртък, 23-и януари, от 18.00 часа.

Нейно начало е Омир, а кулминация – Тери Пратчет… „Великите европейци” отразяват идеята на автора да представи личностите, формиращи в голяма степен човешката цивилизация. Първоначалният формат на проекта е от радиотип и се реализира в ефира на Българското национално радио. В образователно–развлекателна поредица авторът представя радиопортрети на значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот, намирайки нестандартен подход в тематичните доминанти.

Портретни скици са паралелното присъствие в съдържанието на книгата. Скиците са направени от гл. ас. д-р  Александър Гьошев, преподавател в катедра „Приложни изкуства“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и автор на оформлението на множество книги, албуми, изложби, сценография.

Пламен Асенов работил за редица вестници. Бил е кореспондент на BBC. Автор на пиеси, поезия, белетристика, литература за деца и сценарий за документален филм.