Университетски двор пое функциите на приемна

14072020-zapisv7

Нетърпеливи се оказаха новоприетите студенти в Университета по хранителни технологии. Първокурсниците динамично подходиха към записването си в съответните специалности. Само през първите часове почти 20% от местата за учебната 2020/2021 бяха заети.

За да спазят противоепидемичните мерки, организаторите превърнаха университетския двор в приемна, където екипи от експерти приемаха документите. Две шатри разпънаха домакините, а масички и столчета бяха допълнителните улеснения за попълване на документите. Записването при инспекторките от отдел „Учебен” е под ротондата на Ректората.

Приет съм по първо желание! Записвам се в специалност „Технология на виното и пивото, радваше се Станимир Радев. Момчето е от Димитровград, завършва Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково и е категоричен, че обучението в УХТ ще го обогати и ще му помогне да се реализира успешно в туристическия бранш.

14072020-zapisv6

Искам да благодаря на представителите на Студентския съвет в УХТ за топлото посрещане и за безценната помощ, която ни оказват при попълване на документите за приема, заяви Евгени Марчев. Той е завършил „Кетъринг“ в същото училище, но е избрал да следва „Хотелиерство и ресторантьорство“ в УХТ.

Стефани Василева, Костадин Стайков и Йоан Вътев са с дипломи от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Пловдив. Тримата решили да продължат обучението си в УХТ по съвет на своите учители. Тук ще се доразвием като специалисти и ще си гарантираме много добро бъдеще, убедени са първокурсниците.

Бъдещите ни студенти се записват много активно, главно по първо желание, каза доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор по учебната дейност и академичния състав.  Най-предпочитаните специалности са „Технология и качество на храните“, „Компютърни системи и технологии“ , „Туризъм“, „Технология на виното и пивото“, и „Хотелиерство и ресторантьорство“.

Записването след първото класиране ще продължи на 15 и 16 юли. Второто класиране ще бъде обявено на 17 юли, приетите ще могат да подадат документи на 21, 22 и 23 юли.

Интересът към УХТ в годината, когато светът преживя епидемия от COVID-19, е особено голям, тъй като хранителната индустрия показа своята устойчивост, посочи зам.-ректорът. Според него подобна тенденция обаче не е нова, наблюдава се от няколко години и е свързана с новия стил на живот на българите.