УХТ кампанията с емблематични фигури

11022021-Uti.4
Преподаватели поемат към „Вкусната България“

Кандидатстудентската кампания на Университета по хранителни технологии ще има предизвикателен акомпанимент. Той идва с участието на  знакови личности от областта на хранителните технологии, храненето, техниката, икономиката и туризма.  Първи своето послание отправи популярният кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров. От все сърце се радвам, че в България има място, като Университета по хранителни технологии, където онези, които обичат нашата вкусна България, могат да докажат на всички, че човек може да твори с хубави продукти, с усмихнати хора, с чудесни вина. И така България ще се превърне в желано място за всички нас, а и за туристите, защото без тях светът няма да е така весел. Уверен съм, че настоящите и бъдещите студенти ще променят нашата страна по начин, че всички да я обичат занапред, каза в своя стил Ути Бъчваров.

УХТ е отличен избор за получаване на образование и за професионална реализация, най-ценната инвестиция в бъдещето, която може да превърне всеки в конкурентноспособна личност, смята още той. Според него идеята на ректора проф. д-р Пламен Моллов да покани уважавани професионалисти, за да отправят послания към кандидат-студентите, е мотивираща.

11022021-Uti.8

Преди това двамата разговаряха върху проекта „Национално меню“, който УХТ разработи през лятото на 2020 съвместно  с Министерство на туризма. Ути Бъчваров презентира пред домакините своята най-нова идея. В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона, от който произхождат, допълвайки националното меню. Рецептите ще бъдат достъпни за хората и лесни за изпълнение, увери гостът.

На срещата присъстваха доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков,  които са от основните фигури в разработването на националното меню. Те  ще гостуват в телевизионния формат  „Вкусната България“,  воден от Ути Бъчваров, за да разяснят идейната философия на менюто. Всички се обединиха около културантропологичната теза, че храната и храненето са социокултурен феномен. И с идеята да бъде превърнат в туристически продукт, формиращ у туристите трайни спомени и емоции за преживяното с вкуса на българската кухня.