Три животоспасяващи апарата за Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ от млади ротарианци

DSCN1012

Дарение от три перфузора получи днес Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщиха от лечебното заведение. Апаратите са предоставени от Ротари клуб Пловдив-Филипопол и техните младежки организации Ротаракт и Интеракт.

 Проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката, обясни, че перфузорите са животоспасяващи апарати, които позволяват бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и др. Проф. д-р Иванов благодари за направеното дарение и за това, че дарителите са избрали именно Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Това е признание за нашата работа и съм щастлив от оказаното доверие, сподели началникът ан Клиниката.

 Дарителите уточниха, че средствата за закупуването на перфузорите са събрани на организирания през декември 2015 г. благотворителен коледен базар, на който са се продавали ръчно изработени от членове на трите клуба артикули. В резултат на двудневния базар са събрани средствата за два апарата, но фирмата производител се е присъединила към инициативата на младежите и е дарила трети. Един от приоритетите на Ротари Интернешънъл са именно проекти в областта на детското и майчиното здравеопазване, посочиха дарителите.