„Танц на цветовете” в ГХГ

IMG_20201029_182826

Вернисаж дава старта на едноименната експозиция от Петя Доненчева. Художничката предлага ярка реалистична живопис в своята самостоятелна изложба, посочват домакините от Градската художествена галерия. Авторката с този проект осъществява първата си изложба в ГХГ.

„Танц на цветовете“ се открива на 3 ноември в Залите за временни експозиции, ул. „Княз Александър I“ №15, където  за откриването под формата на вернисаж очакват публиката от 17 до 19:30 часа. 

Петя Доненчева работи предимно маслена живопис в натюрморта и пейзажа. Преображенията на природата са сред водещите теми в творчеството ѝ. Към реципиентите на изкуството изобразителните си хрумвания  художничката насочва с идеята всеки да намери нещо от себе си във видяното – като спомени от пътувания, от детството, от безбройните красиви места из България и запомнени гледки. Предизвикването на емоция у наблюдаващия е главната цел и върховна награда на всеки творец,  убедена е Петя Доненчева. В нейните произведения се откроява и темата за Ориент, който я привлича със загадъчност, непреходност и приказност.

Обединяващото начало е моето виждане за детайла, цвета и формата, преминаваща в трите измерения, и се надявам да остане в четвъртото – времето, подчертава авторката на „Танц на цветовете“. Той продължава до 23-и ноември.