Световен пътешественик разведе пловдивски ученици из 162 страни

01

Неговото име е Росен-Андрей Охеда. Дете е на баща кубинец и майка българка, която преподава в канадски университет. Роден е през 1972 г. в Хасково. Следва няколко години астрономия в Москва, но завършва Туризъм в Канада. Решава, че ще работи на кораб. И така, дванадесет години обикаля света, плавайки на огромен кораб. Парите, които печели, мечтае да инвестира в пътешествия по света. Досега е обиколил 169 държави.

Световноизвестният пътешественик Росен-Андрей Охеда посети ОУ „Пенчо Славейков“ в Пловдив. И разказа на учениците за невероятните си и особено опасни приключения по света. Минал  през много опасни райони, снимал се е с опасни животни, бил е при различни племена, някои от които не особено дружелюбни, а  на всичко това станаха „свидетели“ учиниците от ОУ „Пенчо Славейков“ в кв. Столипиново.

02

След като представи своите приключения, един от най-известните пътешественици на планетата откри Европейския ден на спорта в ОУ“Пенчо Славейков“-град ПЛОВДИВ. Над 80 % от учениците се включиха във футболен турнир, състезания по лека атлетика, щафетни игри, петанк, паякова мрежа, флашмоб, модерни танци, мажоретни упражнения и други активности. Над три часа и половина продължи спортният празник в училището.