Студенти от ПУ забързани към „УЛИЦАТА. ЗАД ЪГЪЛА”

Sreshta

Засилен интерес към конкурса „УЛИЦАТА. ЗАД ЪГЪЛА” проявиха студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, включили се в среща с организаторите на надпреварата.  Възпитаниците на висшето училище се запознаха с целите и условията на конкурса, но обсъдиха и много други актуални теми с представители на Младежкия портал „Медиакафе”.

 Срещата се организира с подкрепата на Студентски съвет към ПУ, се превърна в дискусия за събитията и фестивалите, които предстоят до 2019-та година в града под тепетата, и за гражданските акции през последните години. Оказа се, че все повече младежи се интересуват от това –  д а се включват в Обществени обсъждания и инициативи, отбелязаха организаторите.

 Na ulitsata zad ygylaВидео конкурсът на „УЛИЦАТА. ЗАД ЪГЪЛА ” се провежда за първа година и цели да стимулира създаването на интересни кратки филми, свързани със зададена тема. По този начин ще бъде представяна гледната точка на младите хора. Той следва традицията на студентските конкурси „Мисия студент“ и е насочен към ученици и студенти.

Жури от известни имена в киното и театъра ще оцени филмите на 26 ноември, четвъртък, в Дома на киното в Пловдив. За участниците са осигурени интересни награди.

http://mediacafe.bg/novini/programa-i-razvitie/Mediakafe-praznuva-5-godini-s-konkurs-za-kratyk-bylgarski-film-i-golemi-nagradi-9484