Студенти направиха публична защита на научни обзори

vodeshta

8 студенти от Медицинския университет – Пловдив, презентираха обзорите си по актуални медико-биологични теми,  класирани измежду над 20 участващи първокурсници.

prezentator 2

Новост през тази година е участието на англоезични студенти от специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“.

prezentator1

Презентациите бяха концентрирани тематично около „Моногамия или полигамия – изборът на еволюцията“, „Мутациите – необходимото зло“, „Шимпанзета и хора – 1% разлика. Къде точно е тя?“, „Стволовите клетки – големите очаквания“, „Свободни кислородни радикали – токсини или сигнали“. Провокативните заглавия са подбрани с идеята за предизвикване на разгорещени дебати и аргументирани защити.

Превърналата се в традиция публична защита на научни обзори се радва на широк интерес и има своите фенове сред учениците от елитните пловдивски училища. Форматът е утвърден начин за привличане на интереса на гимназистите и бъдещи кандидат-студенти към необятния свят на биологията и медицината. Любопитен факт е, че някои от участниците през тази година са получили стимул и са направили своя избор на професия именно след видяното на миналогодишни презентации.

prezentator 3

Инициаторите на тази нетрадиционна форма за изява на студентите – преподавателите от Катедрата по медицинска биология, са новатори в обучението, които с креативност и ентусиазъм привличат студентите и допринасят за превръщането на МУ – Пловдив в желано място за обучение.

profesor sarafian

Тази година Медицинският обученият обучава над 5000 студенти от 41 страни. Събитието е отворено за всички, които имат интерес към традиционното и нетрадиционното в медицинската биология.

sborna