Студенти канят пловдивчани на Интерактивен маршрут „Усети града“

Useti-grada

25 февруари, четвъртък, 15:00 часа – започва Интерактивен маршрут „Усети града” с участието на студенти от катедра „Етнология“ на ПУ „Паисий Хилендарски”. Стартът е пред паметника на Мильо на Главната улица. Събитието се организира от Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор”.

„Усети града” е интерактивен маршрут и насочва вниманието към различни интерпретации на градското пространство. Той съчетава дейности, които биха могли да Ви помогнат да „видите” централните пространства на град Пловдив по друг начин. Маршрутът е съставен от 6 интерактивни занимания. В него могат да вземат участие хора от различни възрастови групи, желаещи да „видят” града по нов и необикновен начин.

 „Идеята е хората да „усетят” централните части на бъдещата Европейска столица на културата през погледа на хора със зрителни затруднения”, подчертаха организаторите.

Всеки може да се включи с регистрира на адрес: https://feelthecitytour.wordpress.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

den na antropologiiata

 Денят на антропологията 2016 г., за който анонсирахме и бе отбелязан в началото на седмицата,  събра студенти, преподаватели и приятели,  проявили активност в различните дейности и обърнаха внимание на теми, свързани с работата на антрополога. В „Театър на различията“ участниците моделираха кратки сцени за стереотипите и предразсъдъците.

 „Другото четене“ постави пред доброволци трудната задача да пресъздадат, асоциират и пишат движения. По този начин бе обърнато внимание на културата като текст и като перформативен феномен.

 Последен акцент в Деня на антропологията беше работилницата „Игра на тонове“. В нея участниците визуализираха своите аргументи в дискусии по различни теми, свързани с антропологията.