Шампионски блясък в дрескода на АМТИИ хореографията

akademia FINAL

С екипите на националния ни отбор по художествена гимнастика откриват утрешния си концерт студентите от катедра „Хореография“ при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив. Триката, с които гимнастичките ни станаха световни шампионки в многобоя в Измир през 2014 г. и завоюваха златен медал на Световната купа през 2016 г. в София, са предоставени от националния отбор специално за утрешния фолклорен концерт, чийто първи танц ще е именно с тези екипи.

За седма поредна година студентите от катедра „Хореография“ при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив ще представят своята творческа продукция. 90-минутният концерт при свободен вход на публиката e утре – 24 май, от 19.00 часа на сцената на ГДК „Борис Христов“ с най-добрите танцови произведения, създадени през изминалата учебна година.

Във фолклорно-танцовото събитие участват и Детската танцова школа при Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – гр. Пловдив, ДТА „Слав Бойкин“- гр. Раковски, Представителният  танцов състав „Чавдар“- гр. Пазарджик.

Тази година организаторите са поканили на концерта деца и младежи с увреждания и интелектуални затруднения от сдружение „Паралелен свят“. Студентите и преподавателите от катедра „Хореография“ при АМТИИ-Пловдив са убедени, че изкуството приобщава към ценностите на гражданското общество и насърчава толерантност към различията, съпричастието и позитивното отношение към хората в неравностойно положение.