С учени от Русия, Китай и Франция започва конференция на АМТИИ

sdr

Изследователи от няколко страни дават старт на най-големия научен форум у нас за артмениджмънт и PR в изкуството. Осмото му издание започва днес, а събитието е в дигитална среда поради предприетите в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ противоепидемични мерки.

Международната конференция открива зам.-ректорът по научната и художественотворческата дейност – проф. д-р Галина Лардева. Учени от Русия, Китай и Франция допринасят за международния аспект на научния форум. 

От българска страна доклади ще изнесат специалисти от Националната художествена академия, Пловдивския университет и АМТИИ, както и редица директори на артфестивали, продуценти и мениджъри в сферата на творческата индустрия. 

Ще бъдат дискутирани теми, свързани с управленските решения по време на криза, ролята на специалните събития в сферата на изкуствата, технологии за изграждане на практически PR умения у студентите, дигитализацията  на културното наследство. Сред имената на участниците са проф. Федотенко и доц. Юнгфелд от Московския педагогически университет, асоциираният професор в Страсбургския университет Достена Лаверн, доц. д-р Татяна Стоичкова от НХА, проф. д-р Любомир Караджов, проф. д-р Емилия Константинова, доц. д-р Живка Бушева, доц. д-р Весела Казашка от АМТИИ…  

Допуснатите доклади ще бъдат рецензирани анонимно от български и чуждестранни специалисти и отпечатани в сборник присъстващ в Националния референтен списък на съвременните български научни издания с научно рецензиране на НАЦИД. 

Международният форум се организира от катедра „Теория на изкуствата“ в АМТИИ, а оповестената преди дни рейтингова система на МОН и тази година определи направление „Теория на изкуствата“ в АМТИИ за номер едно в България.