Ректорът на Медицинския връчи дипломите на нови професори, доценти и доктори

rector_vrachvane_akadamichen-savet2016

Четирима нови професори, десетима доценти и 31 медици с придобито звание „доктор по медицина” получиха дипломите си за новите академични длъжности и степени на тържествения Академичен съвет в Медицинския университет-Пловдив. Дипломите бяха връчени лично от ректора чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев и в присъствието на цялото академично ръководство.

akadamichen-savet2016_1

Сред официалните гости на церемонията бяха кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общински съвет Савина Петкова, главният секретар на Областна администрация Борислав Димов, зам.-кметът по култура Амелия Гешева, както и директори на университетски болници и здравни заведения.

akadamichen-savet_2016

За тържественото звучене в залата допринесоха от Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев”.

akadamichen-savet2016_pevchesko_drujestvo

През последните четири години интересът на студенти от България и чужбина към МУ-Пловдив се е увеличил значително.

„Основното, което изтъкват родителите, е качеството на обучение в университета и дисциплината, която се изисква от студентите да продължат своето обучение. Това са основните причини Медицинският университет в Пловдив да е предпочитан”, съобщи заместник-ректорът по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева.

Скъпи дипломанти, дано намерите своето достойно място в системата на българското здравеопазаване. Където и да Ви отнесе вятърът на съдбата, не забравяйте Вашите учители, не забравяйте Вашия Университет, не забравяйте Хипократовата клетва, гласи част от обръщението на ректора на медицинския университет, което той написа персонално към абсолвентите на своята Фейсбук страница.