Ректор кореспондира с Робърт Пърсиг

prof-stefan-kostianev

Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, д.м.н.: Днес всички признават, че преподавателите от Медицинския университет имат стил и класа, от която другите се учат!

Първокурсниците са нашата вяра и надежда в бъдещето, ние ще им отдадем нашата любов и мъдрост. Скъпи първокурсници, от днес ставате част от мечтите и надеждите на академичната колегия на Медицинския университет – Пловдив. Вие ще имате удоволствието да слушате лекции в един от най-прекрасните аудиторни комплекси в Европа, да спортувате в модерна спортна база, да трупате практически умения в симулационни тренировъчни центрове на световно ниво и във високотехнологични болници. Затова, скъпи студенти, не мога да Ви обещая, че няма да Ви пишем двойки на изпитите!…

С тези думи се обърна към новоприетите студенти медици ректорът на МУ – Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, д.м.н., и назова истинския университет особено състояние на духа, кореспондирайки с писателя и философа Робърт Пърсиг.

Скъпи преподаватели, благодарение на Вас Университетът върви напред. Днес всички признават, че преподавателите от Медицинския университет имат стил и класа, от която другите се учат. Приемете моите пожелания да бъдете здрави и духовно млади. Добрият учител оставя следи и в бъдещето, категоризира чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Обръщението на ректора на Медицинския университет беше публикувано на Фейсбук страницата на МУ – Пловдив.

922179_402576296507365_1245099784_o