Проектираха дейта център при медиците

MED universitet

Университетът разширява дейността си

Новият корпус, чиято първа копка бе направена в Медицинския университет, ще даде възможност да бъде разширена учебната дейност на МУ и да се увеличи броят на студентите. Това е учебен корпус №1, който ще приюти нашите теоретични катедри, които в момента се намират на улица „Перущица“ 1. По този начин кампусите от пет ще станат четири. С новия корпус катедрите по биология, физика, биохимия, биофизика и химия ще бъдат ситуирани на територията на централната сграда на висшето учебно заведение, посочи чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, ректор на Медицинския университет – Пловдив

Сградата трябва да бъде готова и пусната в експлоатация през септември 2020 година, когато МУ-Пловдив ще отбележи своя 75-годишен юбилей.Новият учебен корпус на университета ще бъде на шест етажа и ще има разгърната площ от близо 4000 кв.м.

Планира се в основата на корпуса да бъде създаден и дейта център, който ще се стреми да е най-доброто подобно звено в Южна България. Много се надявам през месец септември 2020 година да направим откриване на този прекрасен обект, каза още чл.-кор. Стефан Костянев.

MU