Пловдивският университет представя на голяма пресконференция проект по „Творческа Европа”

Pokana

Пресконференция за представянето на проекта „CU TENDA – ИСТОРИИ, ОБРАЗИ И ЗВУЦИ В ДВИЖЕНИЕ (Живата памет на Югоизточна Европа)“ ще се проведе утре, 22 януари, от 10:30 часа в Заседателната зала на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“. Това е един от четирите български проекта, одобрени и финансирани по програмата на Европейския съюз „Творческа Европа“.

 В пресконференцията ще вземат участие представители на Община Пловдив – зам.-кметът по „Култура и туризъм“ Амелия Гешева и зам.-кметът с ресор „Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ – Стефан Стоянов, директорът на отдел „Култура“ – Кирил Велчев. Общинска фондация „Пловдив 2019” ще бъде представена от изпълнителния й директор Валери Кьорлински и от артистичния директор Светлана Куюмджиева.

 Висшите училища ще бъдат представени от проф. д-р Невена Милева – зам.-ректор по научноизследователска и проектна дейност и международно сътрудничество в Пловдивския университет, проф. Даниела Дженева – зам.-ректор по художественотворческа дейност в АМТИИ – Пловдив, проф. Зои Гаврилиду – декан на Филологически факултет на Тракийски университет-Комотини, Гърция. Ще присъстват и студенти от магистърските програми на Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ – „Културен мениджмънт“ и „Културен туризъм и културно проектиране“.

 Специални гости на събитието ще бъдат също  Весела Кондакова от Национално бюро „Творческа Европа“, Димитър Севов – директор на Държавен архив – Пловдив, Димитър Минев – директор на НБ “Иван Вазов“, Ангел Янков – директор на РЕМ Пловдив, Нели Попова-Коева директор на НУМТИ – Пловдив, Илиас Йоанакис – директор на Музикално училище – Комотини, Гърция, Светлозар Чавдаров – директор на НХГ-Пловдив, Емилия Арабаджиева – директор на НГСЕИ – Пловдив, както и представители на Дружествата на каракачаните в Карлово, България, и Комотини, Гърция.