От „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ защитават тезите си

62505998_10215819763221393_2687210386834325504_n

Студентите от магистърските програми „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ ще защитават своите тези в петък, 21 юни. Защитите са в зала АМТИИ.

Разработките се основават на реални управленски казуси в сферата на театралното, оперното, балетното, изобразителното и други изкуства, а магистърските тези предлагат мениджърски  решения за формиране на организационна идентичност, финансиране, HR-дейност, творчески подходи в PR-а и рекламата.

Сред студентите в шестнадесетия пореден курс по артмениджмънт и деветия по PR на арторганизации има галеристи, ивент мениджъри, солисти на водещи национални театри, специалисти по PR в държавни институции. Според оценката на дипломантите двете държавно акредитирани магистратури отдавна са се превърнали в най-добра възможност за придобиване на знания и качествена управленска диплома в сферата на артмениджмънта и публичните комуникации в изкуството.

По традиция завършилите управленските магистратури в АМТИИ се реализират успешно на пазара на труда. Възпитаници на магистърските програми „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ са директори на драматични, оперни и куклени театри, арт-директори на международни фестивали, автори на иновативни арт проекти.