Нов учебен корпус за денталните медици

nov korpus MU

Медицинският университет – Пловдив открива нов учебен корпус към Факултета по дентална медицина. Сградата е с разгърната площ 733.37 квадратни метра. На тази площ са разположени 5 зали с общо 39 зъболекарски стола – най-нов модел. Има и хирургически кабинет. Тук ще стажуват студентите, които са последна година в своето обучение. Това бяха стари сгради, които сега се превърнаха в модерен учебен корпус по дентална медицина и в една прекрасна база за обучение на студентите по стоматология, подчерта чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев,  ректор на Медицинския университет – Пловдив.

Стартът на официалната церемония е утре, 11 септември, от 11 часа на ул. “Любен Каравелов” 26 в Пловдив. Инвестицията е за 1 867 351 лева.

nov korpus MU 2

В придобивките имаме и нов научноизследователски институт от началото на миналия месец. Той ще ни позволи да консолидираме всичко, което е като научноизследователски центрове, в един институт. Да бъдат управлявани разумно стратегически и това е една много важна стъпка, защото мениджмънтът е не по-малко важен от креативността в науката. Това е една много голяма придобивка – да имаме и Центъра за професионално обучение. Нови специалности, като дентални асистенти, болногледачи, лекари асистенти. В този мандат увеличихме броя на студентите до 6000. Най-важното е, че университетът е в чудесно финансово здраве, заяви още проф. Костянев.

76 строителни обекта са завършени през този мандат и 52 през миналия, отчитат от ръководството на Медицинския университет – Пловдив.