Медицинският модернизира общежитие за над 500 студенти

medicinskiiat universitet

Медицинският университет даде старт на изцяло реновираното, основно ремонтирано и оборудвано студентско общежитие „Блок-2”на ул. „Царевец” 2. Церемонията бе вчера – 17 май, от 17 часа.

Студентското общежитие е на 14 етажа с общо 266 жилищни стаи за двама, като всяка стая е на площ 25 кв.м., със самостоятелен санитарен възел. Разполага с 15 стаи за обслужващ персонал. Подготвен персонал поддържа отлична хигиена и всички възникнали повреди се отстраняват бързо от квалифицирани техници.

staq obshtejitie2

Капацитетът на общежитието е за 503 студенти, а условията – изключително добри. То е санирано отвън с изолация, сменена е дограмата с PVC. Основно ремонтирани са всички стаи и общи части, подменени са ВиК и ел. инсталациите, подовите настилки и осветлението. Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и система за интернет достъп до всяка стая. Монтирана е и съвременна домофонна система, осигуряваща връзка от портала до всяка стая. Общежитието се охранява денонощно от охранителна фирма.  На разположение са достатъчен брой съвременни професионални перални и сушилни машини, работещи с жетони и удовлетворяващи напълно нуждите и изискванията на студентите. Всяка стая е обзаведена с нови функционални мебели. Общежитието се отоплява от ТЕЦ. На входа е инсталирана система за контролиран достъп чрез магнитни карти. Съществуващите 4 стари амортизирани асансьора са сменени с нови отговарящи на всички съвременни стандарти. Подмяната на асансьорите реши един голям проблем с безопасността и направи удобен бърз достъп до всички стаи на 14-етажното общежитие. Всичко е направено с основна и единствена цел – да се създадат оптимално добри битови условия за студентите от Университета, подчертаха от ръководството на Медицинския университет в Пловдив.

Общата стойност на инвестицията за ремонта и подмяната на асансьорите е около 4 милиона лева  и е изцяло със собствени средства на Медицинския университет.