Медицинският посреща абитуриенти за Деня на кандидат-студента

3d masa studenti1

Преподаватели и служители мерят сили в тенис турнир

Ден на кандидат-студента провежда утре – 17 февруари, Медицинският университет. Стартът е в 11,30 часа. Кандидатите за първокурсници  имат възможност да се срещнат с председателите на изпитните комисии и председателя на техническата комисия и да получат информация как протича целият процес по кандидатстване и записване в МУ – Пловдив.

На срещата запознаваме кандидатите с реда на подаване на документите – кога и къде да ги подадат, както и с възможностите, които им дава онлайн подаването. С тях говорим за сроковете и на какво да обърнат внимание, за да не бъдат изненадани накрая при класирането. Обясняваме кои са балообразуващите оценки и особено как кандидат-студентите да подредят желанията си, посочи заместник-ректорът по учебната дейност – проф. д-р Мария Куклева.

Подреждането на желанията е изключително важно, тъй като първият критерий при класирането е посоченото от кандидата желание, а вторият критерий – неговият бал.

Председателите на изпитните комисии дават разяснения за естеството на изпита – как ще протича, как са комбинирани въпросите, как са изградени схематично тестовете и т.н. Кандидатите могат да задават въпроси, на които веднага ще им бъде отговорено. Особено внимание се обръща на възможните проблеми, които биха могли да възникнат съзнателно или несъзнателно при неспазване на някои изисквания, посочени в Правилника.

Кандидатите се запознават и с Аудиторния комплекс на Медицинския университет.

Разясняваме кога излизат класиранията, какви документи трябва да се приготвят, къде става записването и в какви срокове. Не на последно място, кандидатите могат да видят, че преподавателите от МУ–Пловдив не са страшни – те са добронамерени, но строги. Строгостта е задължителна, за да осигурим на знаещите възможност да покажат какво са научили и да оценим обективно техните качества. Вярваме, че най-достойните ще дойдат при нас, защото е въпрос на много труд и морал, да се посветиш на здравето и доброто на хората, каза още проф. Куклева.

Медицинския университет е един от утвърдените елитни университети в България. Той осигурява качествено обучение на студенти по медицина и здравеопазване. Включва 6 основни звена: Медицински факултет, Факултет по дентална медицина, Фармацевтичен факултет, Факултет по обществено здраве, Департамент по езиково и специализирано обучение и Медицински колеж.1

 Служители на УМБАЛ „Свети Георги“ и преподаватели от Медицинския университет пък ще се участват в 13-ото издание на открития тенис турнир по двойки. Той е в събота и неделя – 17-и и 18-и февруари. Съревнованието се организира от Клуб за спорт и туризъм „Свети Георги“, а мястото на провеждане е спортната зала „Медик“.