Квартет пълни шестици след online тест

reklamni litsa UHT

Вторите online предварителни изпити проведе Университетът по хранителни технологии. Кандидат-първокурсниците влязоха без проблеми в системата за дистанционно обучение на УХТ и попълниха тестовете. Четири са пълните шестици – три по математика и една по химия и опазване на околната среда, сочат резултатите.

Изпитът по математика бе деактивиран в 10 часа. От 12. 00 до 13.00 бе изпитът по химия и опазване на околната среда. И по двата предмета желаещите да се обучават в Университета по хранителни технологии отговаряха на 25 въпроса, а оценките станаха ясни веднага след приключване на изпитите.

Резултатите са много добри. Това показва, че заявилите намерение да продължат образованието си в УХТ са не само отлично подготвени, но и отлично мотивирани. Този път тестът по химия и опазване на околната среда затрудни повече кандидатите, в сравнение с 26 април, когато имаше 6 пълни шестици, анализираха от изпитната комисия.

_MG_3834При дистанционната форма за прием, въведена заради пандемията от COVID-19, интересът на кандидатите не се различава особено от предходните години – почти същият брой хора преминават през предварителните сесии. Днес тестове решаваха и абитуриенти, които още не са държали матури, те дори веднага попитаха кога могат да се запишат, сподели впечатленията си доц. д-р Атанаска Тенева,  зам.-ректор по комуникационна и информационна дейност.

Датата за последните предварителни изпити е определена за 14 юни, крайният срок за регистрация е 10 юни 2020 г. на следния линк – https://ksk.uft-plovdiv.bg/. Те също ще се проведат online.  Наложи се да я преместим с няколко дни, тъй като държавните зрелостни изпити са насрочени за 1-и и 3-и юни. УХТ продължава активната си кандидатстудентска кампания, посочи доц. д-р Атанаска Тенева.