Китайци дойдоха за лазерен курс на Медицинския университет

1

Специализиран курс на Лазерния център на Медицинския университет се проведе от 30 юли до днес в Пловдив. Дентални медици, преподаватели в големи учебни заведения и болници в Китай пристигнаха за участие в курса. Той бе насочен върху приложението на лазерите в терапията на пародонталните заболявания. В тази сфера Лазерният център бележи значителни постижения, констатират медиците.

2

Досега подобно обучение са минали групи от Гърция, Израел, Полша и Грузия, посочи проф. д-р Мариана Мурджева, заместник-ректор по международното сътрудничество и проектната дейност.

3 a
Обучители от Медицинския университет бяха преподавателите във Факултета по дентална медицина  – доц. д-р Георги Томов, д-р Благовеста Янева и д-р Николай Николов.
Началото на практическите занятия даде д-р Благовеста Янева, главен асистент в катедра „Пародонтология и ЗОЛ“ и преподавател в Лазерния център на ФДМ, като демонстрира различни лазер асистирани пародонтални процедури на курсистите. Клиничните демонстрации са интегрална част от обучението, което беше предложено на участващите .

Д-р Николай Николов, асистент в катедра „Пародонтология и ЗОЛ“ и преподавател в Лазерния център на ФДМ, показа върху пациенти лазер асистирани пародонтални процедури с различна степен на сложност.