Изобретения от деца за Баба Марта

03.Podaruzite-biaha-vrucheni-na-ekipa-nachelo-s-prof-Ivanov

Първомартенско пано с бяла лястовица пристигна в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“. Изобретиха го  техничните ръчички на момичетата и момчетата от ДГ „Мирослава“. Паното  получи днес екипът на Клиниката, ръководена от проф. д-р Иван Иванов.

_10.Pijo-i-Penda-sa-podaruk-ot-uchenizite-na-OU-Kocho-Tchestemenski

Заедно с паното малките творци насочиха и изработени ръчно мартенички  за лекуващите се в Клиниката деца.

Междувременно ученици и учители от ОУ „Кочо Честименски“ в Пловдив изненадаха приятно екипа на Клиниката по педиатрия с кукли, големи колкото Пижо и Пенда.

Децата, родителите и ръководството на ДГ „Мирослава“ в благодарствено писмо  отправиха думи на признателност към целия екип на Клиниката по педиатрия.

Скъпи медици, на Първи март мартеници подаряваме, здраве и живот Ви пожелаваме! Бъдете бели и червени, румени, засмени!

Поднасяме Ви бяла лястовица с вярата, че тя ще донесе благоденствие, надежда и късмет на всички Вас и Вашите малки пациенти!

Според поверията, веднъж на 100 години се излюпва бяла лястовица. Тя се приема като чудо, носи изцеление на болните и е символ на светлото начало в живота. Вие, скъпи медици, сте нашата „бяла лястовица“!

Вие сте чудото, а то е вдушата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта!

Едно „Благодаря“ не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот!

Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти!

Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг!

Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, гласи текстът на писмото.

06.Unikalnotot-pano-s-bialata-liastoviza-izraboteno-ot-dezata-na-DG-Miroslava