Юбилеен випуск химици получава дипломите си

Logo-HF-PU

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ вече 55 години обучава химици, а през 2016 Химическият факултет празнува  25 години като самостоятелен факултет. На тържествена церемония  на 27 февруари, събота, дипломи ще получат  71 бакалаври и 76 магистри от випуск 2015 – юбилейния 50-и випуск на факултета.  Промоцията на абсолвентите ще се състои от 11:00 часа в Спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“ № 236. Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканското ръководство.

 Сред бакалаврите са 11 отличници. Първенец на випуска е Стиляна Стоянова Величкова от специалност „Медицинска химия“, с успех „Отличен“ 5,96. Сред завършилите в 6 магистърски програми двама са пълните отличници.

 Горди сме с нашите химици, подчерта деканът на факултета доц. д-р Веселин Кметов. Випуск 2015 на Химическия факултет е 50-ият поред. Във факултета годишно се обучават около 500 бакалаври, магистри и докторанти в областта на химическите науки. Вярвам в успеха на нашите възпитаници! Някои от тях ще тръгнат по света, други ще са двигател на националната ни икономика, но нека всички помнят, че сме ги учили да упражняват химията за добруването на природата и човека. Нека останат съпричастни към факултета и подкрепят усилията ни за построяване на новата модерна сграда на Химическия факултет, пожела доц Кметов.