Балони с послания за Деня на детето, малки абитуриенти празнуваха в рими

Baloni1

По нетрадиционен начин закри учебната година народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив”. В последния „учебен” ден –  30 май, членовете на Младежкия клуб за активен живот към читалището надуха десетки балони и изписаха върху тях своята рецепта за щастливо детство.

 Всеки от нас написа на балон това, което смята, че е най-важно, за да бъдат щастливи децата: мир, спокойствие, грижовни родители, любещо семейство и още много други. Това е не само рецептата ни за щастливо детство, но това са и нашите пожелания към децата за предстоящия им празник, споделиха младежите.

Baloni2

 Идеята за нестандартното отбелязване на 1 юни се заражда на последната им среща – по традиция клубът се събира всяка последна сряда на месеца. Именно тогава младите хора измислят как да отбележат най-усмихнатия ден от годината. Надписаните от тях разноцветни балони зарадваха децата – възпитаници на школите към читалището.

 Официално краят на учебната година в НЧ „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив” се поставя днес с раздаване на грамоти на учениците от школата по английски език.

 Малки абитуриенти впечатлиха с тържество в рими

 В неповторим празник се превърна завършването на учебната година на детската градина за малките абитуриенти от група „Слънчеви лъчи“ на ДГ „Зора“. Вчера бъдещите ученици изнесоха уникално представление, в стихове разказаха за своите приключения от първия ден в детската градина до завършването си.

Snimka-PG6-Zora

 Сценарият е писан специално за нашите деца и отразява реални случки от техния живот в детската градина, уточни– г-жа Стоилова. Тя лично е редила римите за възпитаниците си. Това е първи випуск за тандема Пепа Стоилова – Десислава Йорданова, а те със сълзи на очи вчера изпратиха своите абитуриенти.

Емоциите ни бяха споделени не само от децата, но и от техните родители, добави г-жа Йорданова. И всичко това се случи с безценната помощ на помощник-възпитателя Роза Иванова.

 За последните четири години децата от група „Слънчеви лъчи“ на ДГ „Зора“ неведнъж бяха под светлината на прожекторите, като водиха родителите си на сафари в Африка, готвиха и рецитираха стихове заедно с тях, разказваха им приказки по нов начин. Зад гърба си те оставят осем спектакъла, много тържества и открити уроци, невероятни спомени и истински приятелства. Бъдещите ученици споделиха вълнението си от това, че скоро ще пристъпят прага на училището, но по приятелите и  учителките си от детската градина.