Артмен показа exhibition 2х1

Hristofor Balabanov

Нямам акценти във фотографията, всичко е ситуативно, отвори блендата Христофор Балабанов

С 2х1 изложба посрещна гостите си артдизайнерът и фотографът Христофор Балабанов. Той показа COSMIC FLOWERS и „Подари живо цвете” в BASQUIAT снощи.

cosmic flowersИдеята е да бъдем свободни, да правим, каквото ни е приятно за хората и идеите, които обичаме, и да не очакваме отплата. Отплатата си идва от друго място. Природата има постоянен перфектен баланс, той е математически доказан. В математиката и физиката няма загуби. Така и ние, когато даваме на някого нещо, няма как да загубим, анализационно конкретизира Христофор Балабанов. И призна, че в cosmic flowers има математически кодове. Първоначалният проект за COSMIC FLOWERS е бил street изложба, но тя се оказа вторият компоненент в новоткритата 2х1 експозиция снощи.

 Podari zhivo tsvete„Подари живо цвете” изразява, че е хубаво цветята да се подаряват живи. В този жест има голямо съдържание. За да подариш цвете ня някого, трябва да го попиташ какви цветя обича, какъв е климатът у тях, дали иска да гледа цветя и колко време ще ги гледа. А може да си разбрал това, и без да го питаш. Когато си наясно, тогава можеш да му подариш цвете. Защото, ако  човекът обича да живее на 24 градуса, а растението вирее на 18, явно е, че това растение няма да вирее добре в този дом, обобщи артменът.

Христофор Балабанов отвори блендата, разкривайки, че няма акценти във фотографията и решенията му са ситуативни.