Посрещаме Хорхе и Демиан Букай

Demian BUKAI

Бащата и синът Букай ще бъдат в България по случай премиерите на новите си книги. Те ще посетят София, Велико Търново и хилядолетния Пловдив.

Досега Букай-баща е идвал три пъти в страната  – през 2010, 2011 и 2012 година, докато за сина визитата е дебютна.

Бащата и синът Букай ще направят съвместна премиера под мотото „НЕКА НИ РАЗКАЖАТ“, в която ще представят заедно новите си книги – „Погледни отново“ на Демиан и „20 стъпки напред“ на Хорхе Букай. Книгата на Букай-баща излиза успоредно с пристигането на авторите в страната. Двамата автори идват на 9-и юни.

 В „Погледни отново” Демиан Букай приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, с които се сблъскваме ежедневно, ще успеем да си изградим нова, по-ефективна стратегия за справяне с трудностите.
Демиан Букай  завършва медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализира психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е минал обучение и в други терапевтични практики.Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки.

Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.

Сътрудничи на испанското списание „Менте сана“ („Здрав Дух“).Живее в Буенос Айрес със съпругата и с двете си деца.

Датите и местата за срещите на Демиан и Хорхе Букай с техните почитатели в София, Велико Търново и Пловдив ще бъдат обявени в следващите седмици, информират от „Хермес“.