От утре – „Писма под възглавницата”

Ekaterina Kostova

Как израства едно момиче? Как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си? Може ли любовта, ревността, раздялата или самотата да се превърнат във вдъхновение? Къде свършва въображението и кога започва  истинският живот? Това са въпроси, на които „Писма под възглавницата“ търси отговор. Героинята, намерила ръкопис от 11 разказа, писани от самата нея 20 години по-рано, ги „препрочита“, оглеждайки ги в своята житейска история. И открива, че са като писма, написани до самата нея.

  Pisma pod vazglavnicata copy„Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“ –  е името на втория роман на журналиста Екатерина Костова, който  вече е факт чрез ИК „Хермес. Романът  може да се намери от 28 ноември в книжарниците на ИК „Хермес“, Хеликон и Сиела. Премиерата ще е в Арт Клуб „Библиотеката“ в Пловдив на 9 декември от 18:00 часа.

 Екатерина Костова е филолог по образование и журналист по професия.

Като ученичка публикува стихове във вестник „Комсомолска искра“, а като студент разказите й излизат в списание „Тракия“ и вестник „Страница“. Във втори курс печели Националната студентска литературна награда с разказа „Писмо до К.“, който е и първият в романа „Писма под възглавницата“. Делят го точно 20 години от дебютния й роман „Платното на Пенелопа“,  издаден с конкурс на Националния център по книгоиздаване през 1994 година в Издателство „Хр. Г. Данов“ Пловдив.

 Настоящият роман е една от 12-те книги, спечелили конкурса на Община Пловдив за подкрепа на ръкописи на пловдивски автори. В него тази година участваха 40 заглавия от всичи жанрове на литературата, литературната критика и краеведството.

 Утре, 28 ноември, вторият ми роман излиза на книжния пазар. Днес ще го взема в ръцете си. И се вълнувам… направих страничка, на която ще разказвам за пътя му до читателите. И ще се радвам да сте сред тях, написа във Facebook авторката. Екатерина Костова е популярно лице в съвременната журналистика.