Министерството на културата отличи АМТИИ

Gramota

Учени от два континента участват в „Изкуство и образование – традиции и съвременност“

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство е удостоена с  грамота за принос в развитието на българската култура и образование и във връзка с 50 години от създаването на висшето училище. Отличието е от Министерството на културата.

Ректорът на АМТИИ проф. акад. Милчо Василев получи грамотата днес при тържественото откриване на Международната научна конференция „Изкуство и образование – традиции и съвременност“.

Форумът е с висока представителност и в него взимат участие  преподаватели от Австрия, Беларус, Гърция, Израел, Китай, Полша, Румъния, Турция, Франция, Хърватия и България. Те презентират научни изследвания от 28 университета и академии.  Докладите са разделени  в секциите „Педагогика и методика на образованието“, „Изпълнителско изкуство“, „Музикална теория и история“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразителни изкуства“.

Международната конференция се провежда днес и утре в залите на АМТИИ.

Днес в 16.30 пред Градската художествена галерия на Главната свири духовият оркестър на АМТИИ, а в 17.30 се открива изложба на преподаватели и студенти.

Утре от 16.30 от АМТИИ започва шествие на преподаватели и студенти, минава през центъра и от 18.00 е концертът в Градския дом на културата.

След грандиозния мегафолклорен концерт на 25 септември на Античния театър ценителите на изкуството очакват и утрешния спектакъл.