Затваря и Градската художествена галерия

GHG

Всички сгради на Градска художествена галерия – Пловдив затварят врати за посетители.  То ще е в периода 14-и март (събота) до 28-и март (събота), в изпълнение решението на Оперативния щаб на Община Пловдив. Разпореждането е една от мерките за защита от бързо разпространяващата се зараза от COVID-19.

Във връзка с обявената извънредна ситуация се отлага и стартът на изложбата на Емил Миразчиев, която трябваше да отвори врати на 17-и март. Засега отлагането на експозицията е с две седмици. Промяна ще претърпи целият изложбен график на Галерията, както и графикът на планираните събития в различни нейни сгради.

За всяка предстояща проява ще ви информираме своевременно. Благодарим на всички художници, както и на почитателите на изкуството за проявенато разбиране. Бъдете разумни и изберете социалната дистанцираност (по терминологията на ЕС) пред риска да причините на себе си и на хората край вас тежко здравословно изпитание, посочват в прессъобщението си от Градската художествена галерия – Пловдив.