Вицепремиерът проф. Йордан Христосков към студентите от ПУ: Живеем в сферата на интернет, но всичко е в ръцете ви, за да постигнете нивата на мъдростта

PU-Otkrivane-Yordan-Hristoskov-26-09-2014

Инвестицията в образованието е  една от най-добрите, които всяко семейство може да направи. Иска ми се, колеги студенти, да уважавате преподавателите, които са готови да дадат всичко от себе си, за да получите повече знания, да придобиете повече умения и да намерите своя път в професионалната реализация,  обърна се към първокурсниците и родителите им вицепремиерът проф. д-р Йордан Христосков.

 Даваме си сметка, че живеем в сферата на интернет, че всичко можем да получим от Гугъл, но всичко е в ръцете ви, за да постигнете нивата на мъдростта, посъветва младежите проф. Христосков. Пътят към мъдростта преминава през много етапи. Най-напред човек трябва да се научи да мълчи, след това – да слуша, а по-късно да започне да разбира това, което слуша. На следващият етап това, което е разбрано, трябва да може да се прилага. Най-висшата степен на мъдростта е да умееш да преподаваш това, което вече си научил и умееш да правиш, каза пред студентите вицепремиерът.