„Възкресение” от професор приключенец

korica_VS

Новото заглавие от „Жанет 45” принадлежи към жанра на романа. От една страна,„Възкресение“ продължава дебютния роман на Владимир Сълов – „Тракийският код“ („Жанет 45“, 2018), но от друга, може да бъде интерпретирано и като самостоятелно произведение. Художественото оформление е на Димитър Келбечев. Заглавието излиза днес, 28 юли.

Героите на книгата тръгват към разгадаване на един от най-мистичните древни ръкописи – Изумруденият скрижал. Текстът, за който се говори, че е написан от самия Тот или Хермес, през вековете се е превърнал в основа на алхимията и в някаква степен на цялата езотерична мисъл, а с разкодирането му се занимават тайни общества и изтъкнати учени и философи.

Разкриването на тайните на Изумрудения скрижал започва от убийство и загадъчна технология, разработвана в България, преминава през приключения в Светите земи, където героите се сблъскват с коварни противници, за да се превърне в търсене на скрития смисъл на древния текст, чието разшифроване може да доведе до духовно и физическо изцеление на света и до неговото възкресение за нов живот.

Владимир Сълов, роден през 1972 във Варна, завършва Първа езикова гимназия в морската столица. Сега е професор и доктор по информатика в Икономически университет – Варна и автор на над 50 научни публикации. В свободното си време е фотограф, пътешественик, приключенец и изследовател на древни световни и български мистерии и учения.