Магистър от King’s College отвежда към остров

ostrovaty v nebeto

Втори роман на Антон Борисов достига до публиката. Изданието отново е на „Жанет 45”. Сега авторът адресира към читателите „Островът в небето” (2021).

През 2017 „Жанет 45” публикува дебютния му роман – „ Селото на самодивата“. Неговият тираж бе изчерпан за няколко месеца.

Антон Борисов, роден през 1995 в София, е възпитаник е на столичната 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. В Берлин завършва като бакалавър по психология Свободния университет и работи като научен асистент в Хумболтовия университет.

Магистър е от King’s College, Лондон. Наскоро се завръща в София.

Островът в небето е разкошен нов курорт, към който се стичат туристи от целия континент. Пълен е с изискани ресторанти и хотели, басейни и клубове, а до тях отвеждат приятно подрънкващи рикши. Най-нашумялата атракция, издигната в дъното на зрелищен търговски булевард, е огромен неонов цирк, билетите за който винаги са разпродадени. Островът е споделено преживяване – там се преплитат безброй култури и интереси и всеки намира своето място, колкото и различен да се чувства.

Ния, млада адвокатка, не харесва тълпите и не може да си обясни защо Островът е толкова популярна дестинация. Налага се да го посети служебно, заедно с брат си Емил, и двамата да разрешат мистерия с отвлечени деца, но вместо това се захласват по удоволствията, които курортът предлага. Заобиколени от изкушения и опиянени от получаваното внимание, те започват да търсят себе си и това все повече ги отдалечава един от друг.

Основното усещане в „Островът в небето“ е за всеобщо безразличие. Това е роман за отчуждението от света, за невъзможността да се впишеш в него, освен ако не приспиш съвестта си, посочват в анотацията от „Жанет 45″.