За косата – залагаме на открояващите се цветове

Kosata - otkrojavashti se tsvetove

Водещ на рубриката „Коса“ е Димитрина Русекова, фризьор

Сега ще ви запознаем с тенденциите, които ни носи новата година. Косата и цветовете й ще компенсират студеното и мрачно време. Ако през годината сме залагали на леките нюанси и три де кичури и цветове в косите, които седят като меланш, то тази зима залагаме на открояващите се цветове. Освен на цветовете, се залага и на нестандартните кичури, които седят като лъч в косите. За да го  има този ефект, те трябва да бъдат направени хоризонтално, а не вертикално, тъй като, поставени вертикално, ще заемат обикновената си форма и няма да бъдат нищо повече от кичур. Разбира се, не всеки би направил нещо такова в своята коса, защото за повечето от нас в това бихме видели само петно в косата. Но за тези, които харесват по-ексцентричното и авангардното, е добро решение за внасяне на свежест в прическата. Един такъв слънчев лъч може да се направи на всякакъв цвят коса. На черна може да се направи с по-светло кестеняво, на руса коса би стоял добре и червеният цвят или цвят тип морков. По-горе споменах, че цветовете ще бъдат по-ексцентрични и ще се залага на контрастите. Това обаче никак не означава, че меланшът ще остане на заден план. Той също ще бъде актуален, но вече и разликите в цветовете ще се приемат по-добре и ще бъдат търсени.

 Ето и малко съвети за косата:

 За да имате здрава и хубава коса, трябва да спазвате важни правила.

 Косата не трябва да се реши, докато е мокра!!!

 Някои от Вас най-вероятно са наясно защо косата не трябва да се реши, докато е мокра. Тогава най-бързо се накъсва, тъй като

косъмът става по-еластичен и разресвайки го мокър, ние рискуваме да го скъсаме. За това косата се реши подсушена, и то след като се нанесе върху нея арганово масло, кристали или друг такъв продукт. Препоръчително е косата да се реши с гребен, от долу на горе, а не обратно. Може и с четка, но тя не трябва да бъде твърда, най-добре е да е от естествен материал.

 Домашна маска за коса

 Ако Ви се занимава и имате време, маска с домашен мед, хума, домашна ракия, жълтък и зехтин е много ефикасна. Тя е подхранваща и стимулира растежа на косата, нанася се обилно в корена и краищата. Дозата е според дължината на косата. Пропорциите са равни – по една супена лъжица от всички продукти, разбъркват се добре с вилица или с каквото на вас ви е удобно, за по-лесно нанасяне може да използвате четка за боядисване. След като намажете корена, каквото е останало, го разнесете по краищата. Ако има повече, не пречи и по дължините. Сложете найлонова шапка, отгоре хавлиена кърпа и загрейте десет минути, след което оставете да действа още двайсет и измийте. Косата придобива лек копринен блясък и свежо излъчване.

 Своите въпроси може да изпращате на имейл-адреса rusekova7@abv.bg.