„Златен век” за диригента Костадин Бураджиев

dav

С почетния знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики (златен) Министерството на културата удостои диригента проф. д-р Костадин Бураджиев. Отличието е „за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност“, по повод 60-годишния юбилей на твореца и 35 години творческа дейност на сцената. Събитието бе отбелязано с голям концерт в петък вечерта в Дома на културата „Борис Христов“.

Костадин Бураджиев е преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и зам.-ректор по учебната дейност на АМТТИ

Главен диригент е на Женския народен хор, инструменталист – изпълнител с тамбура. Носител на десетки престижнин награди, голяма част от които  от международни конкурси.

Снимка: Лъчезар Урушев

Koncert na Kostadin Buradzhiev

Има стотици концерти на националните световните сцени в ролята си на диригент.Паралелно с диригентскта работа прави звукозаписи на свои композиции и обработки.

Автор на пособия за народни инструменти. Сред издадените негови трудове са и няколко сборника за тамбура – солови пиеси, със съпровод на пиано и народен оркестър.