Живописец, автор и на икони, показва самостоятелна изложба в ГХГ

2019-01-24 е-покана

Изложба живопис от художника Кирил Иванов предстои в Градската художествена галерия. Тое е и дългогодишен служител на Галерията, посочват от ГХГ. Изложбата има ретроспективен характер. Тя ще бъде открита на 24 януари, петък, от 18.00 часа.

Верен на предпочитанието си да се изразява чрез маслена живопис върху платно, Кирил Иванов представя почти 40 картини. Създадени през различни периоди от неговото творчество, като притежават отличителните за стила му ярък колорит и богато цветово изграждане на формата, отбелязват домакините на изложбата.

Платната ще бъдат подредени на първия етаж в Залите за временни експозиции, на ул. „Княз Александър I“№15. Експозицията продължава до средата на февруари.
Кирил Иванов завършва СХУ за сценични кадри – Пловдив, специалност „Театрална живопис и бутафория“. Магистър е по „Живопис“ (2008) и „Църковна живопис“ (2005) от АМТИИ – Пловдив.
Носител на първа награда от Пленер Пловдив (2011), както и на Наградата на Фондация „Атанас Кръстев – Начо Културата“.  
Основно работи маслена живопис, изявява се и като автор на икони.
Има няколко самостоятелни изложби, осъществени в пловдивските галерии „L’UNION”, „Пиронеса”, „Червеното пони”, както и в Градската художествена галерия. Присъства в съвместни и в колективни изложби. През 2012 е участник в колективна експозиция в БКИ „Дом Витгенщайн”, Виена, Австрия.