Впечатляващ алманах за 140 години на УМБАЛ

1

Фотоизложба показва декадите на здравното заведение

С грандиозен спектакъл в Драматичния театър УМБАЛ „Свети Георги“ отбеляза 140 години от основаването си. По случай годишнината УМБАЛ „Свети Георги“ издаде и алманах с впечатляващи илюстрации. Той включва историята, настоящото състояние и фотографии от всеки етап в развитието на болницата. Гостите на събитието имаха възможност да разгледат и специално подредената във фоайето на Драматичния театър фотографска изложба с кадри от всички декади на здравното заведение.

2

На тържеството присъстваха множество лекари, представители на държавната власт, органите на реда, здравни и обществени организации, настоящи и вече пенсионирали се служители на болницата, предишни директори. Поздравителни адреси, цветя и подаръци изпратиха държавни и обществени институции, лечебни и висши учебни заведения от цялата страна.

На форума под надслов „140 години, посветени на здравето” бе представено с технологията на 3D мапинга развитието на най-голямата болница в страната – от основаването й до наши дни.

4

Междувременно проф. Карен Джамбазов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги”, получи високо международно признание в областта на медицината. Той бе отличен със званието „Почетен член на Немското дружество по оториноларингология“ по време на юбилейния – 90-и конгрес по оториноларингология.

3

Признанието идва в резултат на постоянството и богатия професионален опит на проф. Джамбазов. Форумът, който е едно от най-престижните събития в областта на оториноларингологията в Европа, се проведе в Берлин. На него присъстваха над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят, а България бе от фокусите на конгреса.

5