Висок клас предпазни костюми дари „ВП Брандс Интернешънъл“

Darenie na UMBAL

Дарение на 100 предпазни облекла и 2000 предпазни маски получи УМБАЛ „Свети Георги“ от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД. Благородният жест е част от вече предприетите действия на акционерите на компанията – правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, за справяне с кризата в страната. Дарението бе връчено от Иван Папазов, изпълнителен директор директор на компанията, и прието от изпънителния директор на болницата – проф. д-р Карен. Джамбазов.

Дарения получиха и интензивните отделения на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, „Св. Мина“, МБАЛ „Св. Панталеймон“, УМБАЛ „КАСПЕЛА“ и УМБАЛ „Пълмед“. Общата стойност на дарението е 300 хил. лева и включва шест белодробни вентилатора от най-висок клас, 10 000 предпазни маски и над 300 многократни защитни облекла, които „ВП Брандс Интернешънъл“ АД дарява на болници, определени от Министерството на здравеопазването за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Пловдив.

UMBAL_04

Животоспасяващата апаратура е предназначена за спешна помощ и дълготрайни интензивни грижи при пациенти с остра дихателна недостатъчност от всички възрастови групи. Предпазните костюми са произведени в България – специална противовирусна изработка с най-висок клас на защита и са за многократна употреба. Те са изключително леки, позволяват на кожата да диша и не предизвикват алергични реакции. Изработени са от висококачествена непромокаема материя, със защита от 8100 мм воден стълб. Облеклата се закопчават с водоустойчив цип, а всички шевове по тях са заварени по специфична технология, гарантираща допълнителна устойчивост на защитния екип.

„ВП Брандс Интернешънъл” ни дари и нещо не по-малко ценно, а именно вярата, че не сме сами в борбата с тази страшна болест. Вяра, която ни зарежда със сила и решимост да останем докрай на местата си и да се борим за живота и здравето на всеки пациент до пълното ликвидиране на заразата, споделят пловдивските медици.

Изразяваме своята дълбока благодарност към работата на всички лекари, сестри, лаборанти и санитари, които денонощно и всеотдайно бдят над здравето и живота на българските граждани, каза изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД – Иван Папазов. И допълни, че компанията ще продължи да изпълнява своя ангажимент в общите усилия за справяне с тежкото предизвикателство. Днес повече отвсякога трябва да сме единни, а жестът на съпричастност е израз на нашата солидарност с хората, които са на първа линия, подчерта мениджърът.

В знак на подкрепа със самоотвержената борба на българските медици,  компанията закачи и два транспаранта до националния флаг на сградата си в Пловдив. Транспарантите гласят: „Подкрепяме българските медици“ и „Всичко ще бъде наред“. Вдъхновението за посланието е призивът на българските лекари и медицински сестри за кураж и дисциплина на гражданите в тези трудни времена, докато медицинският персонал остава на работните си места денонощно и се грижи за общественото здраве.