Виртуален 24 май в Пловдивския университет

ПУ Паисий Хилендарски - 01

Днес отбелязваме този ден по различен начин, но аз вярвам, че истинското тържество се случва в сърцето, защото паметта за делото на предците ни окуражава, подарява ни усещането за споделена мисия и смисъл на професионалния ни избор, поздравява в празничното си слово ректорът на Пловдивския университет – проф. д-р Румен Младенов.

Поздравът е публикуван на университетския сайт, а тази година ПУ „Паисий Хилендарски” празнува 24 май виртуално.

По своя дългогодишна традиция на 24 май Пловдивският университет винаги е организирал тържествена програма, завършваща с поднасяне на цветя и венци пред паметника на св. Паисий Хилендарски, намиращ се пред Ректората.

prof. d-r rumen mladenov

Видео материалът за тазгодишното празненство е публикуван в новата интерактивна рубрика на университета – VIVAT ACADEMIA:

https://uni-plovdiv.bg/news/news/829/

Разчитаме на младите, които пренасят в бъднините културно-историческото ни наследство, споделя проф. д.ф.н. Христина Тончева в поздравително слово от името на филолозите.

Докторанти и студенти на ПУ „Паисий Хилендарски” от Италия, Германия, Полша, Сърбия и Чехия – Мартина Рицоло, Йонатан Валтер, Йелена Павлович, Михал Янкович и Якуб Микулецки, обогатиха палитрата от поздравления към академичната общност.

От Студентския съвет се включиха Теодора Цонева и Виктория Палигорова. Талантливите изпълнения на учениците Имануел-Ари Капон и Моис Ашер Капон и четвъртокурсниците от специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Педагогическия факултет – Радостина Велкова и Стефан Мараджиев, допринесоха за празничния дух с рецитали на популярни български стихове.