В Медицинския почетоха равноапостолите Кирил и Методий

ucheni_ansambal

Госпъл хора от чуждестранни студенти и танцовият състав „Медик“ на МУ – Пловдив представиха поетично-музикална композиция, посветена на Светите братя Кирил и Методий. Църковният празник на равноапостоли е на 11 май, а събитието бе вчера.

prof.-KostianevРекторът на Медицинския университет – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, каза в приветствието си, че буквите са ключ към просветата. Със славянската писменост страната ни заема достойно място на световната карта на просветените държави, подчерта ректорът.

В залата прозвучаха и лирически творби, посветени на българската реч, а заедно с тях и „Една българска роза“  в изпълнение на петокурсничката Надежда Димова от специалността „Фармация“.

Програмата на празника предложи още „Най-добър презентатор“, Фотографски конкурс на тема: „България, Пловдив, Медицински университет“, Викторина, подготвена от преподавателите по латински език. „Минути на таланта” – поезия, музика и танци, както и Кулинарна почерпка и мисли на български възрожденци за значението на храната.