Проф. Учикова за екипа на АГ клиниката: Възпитаници са на големи имена в акушерството и гинекологията

IMG_20210121_124900

Без традиционното тържество, ритуал и програма отбелязва днес Деня на родилната помощ Клиниката по акушерство и гинекология при УМБАЛ „Свети Георги“. За първи път няма да празнуваме както други години, за да спазим мерките за безопасност, посочи проф. д-р Екатерина Учикова, началник на Клиниката.

От 70 години днешната дата е професионалният празник на  акушер-гинеколозите, неонатолозите, акушерките, а по стар стил е Бабинден.

Когато ние, нашите семейства и приятели сме здрави, всеки ден е празник. Тази година обстоятелствата изискват от нас да сме отговорни, за да можем да продължим да помагаме на нашите пациенти, каза още проф. д-р Екатерина Учикова. Ръководената от нея Клиника по акушерство и гинекология е сред най-старите в България, с утвърдени във времето традиции. В лечебната структура на УМБАЛ „Свети Георги“ работят едни от най-добре подготвените акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки. 

Те ежедневно помагат и спасяват човешки живот. Това не е случайно, защото всички те са възпитаници на големи имена в акушерството и гинекологията, подчерта проф. Учикова.

1480 бебета са се родили през 2020  в Клуниката по акушерство и гинекология.