Очакват доброволци в Клиниката по инфекциозни болести

umbal sv. georgi

Областният управител изпрати благодарствено писмо

УМБАЛ „Свети Георги” набира доброволци за работа в Клиниката по инфекциозни болести, където се лекуват пациенти с COVID-19. Желаещите трябва да са с медицинско образование – лекари, фледшери, медицински сестри, студенти по медицина или здравни грижи в по-горен курс.

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД е основното лечебно заведение в област Пловдив, което приема пациенти с COVID-19, включително усложнени случаи с необходимост от апаратна вентилация. Към настоящия момент легловата база е запълнена, престоят и лечението на заразените са продължителни и екипите в Клиниката започват да не достигат. Независимо от командироването на специалисти от други звена на болницата и други лечебни заведения в града лекарите и медицинските специалисти вече 5 месеца след началото на епидемията са физически и психически изтощени и им е необходима подкрепа.

Доброволци без медицинско образование също са добре дошли за изпълнение на дейности по дезинфекция, почистване, логистика и други.

Само обединението на усилията, взаимопомощта и хуманността в този критичен за обществото ни момент ще доведат до положителни резултати и излизане от пандемията с минимален брой загуби на човешки животи. Задъхването на здравната ни система ще доведе до невъзможност за осигуряване на медицинска помощ на множество хора. Това е причината ръководството на лечебното заведение да се обърне с апел към обществеността и колегите медици, които имат желание и възможност да станат доброволци и да подпомогнат с труда си работата по лечението и обслужването на пациентите с COVID-19 в Клиниката по инфекциозни болести, посочват медиците.

За допълнителна информация и записване: 0888 543 552 – доц. Андрей Петров,  началник на Клиника по инфекциозни болести, или 0885 571 755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси”.

За неуморната работа и високата значимост на положения труд и грижа служителите на УМБАЛ „Свети Георги“ получиха благодарствено писмо от Дани Каназирева, областен управител на Пловдив.

Благодарствено писмо