Маестрото Йордан Камджалов на среща разговор в АМТИИ

Plakat_YKamdzhalov_Plovdiv

Организатори са Пловдивският университет и Академията

На 8 юни Пловдив ще бъде домакин на среща разговор с маестро  Йордан Камджалов, организирана от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и АМТИИ. Световноизвестният диригент ще говори със студенти, учени от различни научни области, интелектуалци, хора на изкуството и граждани на Пловдив за търсенето и разгръщането на човешкия потенциал, за новите импулси в културното пространство, за пресечните точки на професионализма, опита и таланта.

Срещата разговор под надслов “Търсене на нови културни измерения – идеи и реализация“ ще се проведе в сряда, 8 юни, от 18:00 часа в Концертната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Организаторите споделят, че целта им е да съберат хора на духа, науката и изкуствата от Пловдив, за да споделят с тях, както и с най-широката аудитория, вярата в колосалния потенциал на българската култура.  Ще  се вслушаме в посланията на Музикалната лаборатория за човека и ще разберем какъв е генезисът на Genesis Orchestra –  създадени да дават нови импулси в културното пространство. Как творческото вдъхновение се превръща в абсолютна реалност, как високият духовен градус ражда свръхпостиженията, каза доц. д-р Петя Бъркалова от Пловдивския университет. На тези и още въпроси ще отговори Йордан Камджалов, наречен „вулкан и аскет” от големия съвременен композитор Петерис Васкс, определян от западната критика като „философ сред диригентите” и „магьосник на пулта” и обявен от немската преса за човек епоха.