Илюзионисти забавляваха пациентите в Клиниката по педиатрия

1

Празнична програма с илюзионисти, музика и лакомства гледаха в Деня на детето пациентите на Клиниката по педиатрия приУМБАЛ „Свети Георги”. Прекарахме трудни два месеца в карантина и тази година Денят на детето се оказа по-очакван, сподели проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиниката.

Подарък към всички малки пациенти бе безвъзмездното участие на илюзионистите Меджик Марио и Светлана Иванова. Те  впечатлиха малчуганите с фокуси и украсиха болничните стаи в Клиниката по педиатрия с разноцветни балони. За празничното настроение с присъствието си допринесоха терапевтичното куче Атос и неговата собственичка – Велислава Костадинова.

В осъществяването на празничната програма помогна безвъзмездно Сдружение „Бригада нова градина”. Неговите членове дариха за детската площадка в двора на Клиниката 4 пейки, пътека от 55 декоративни стъпки, 2 кошчета за боклук и поставиха по стволовете на дърветата фигури в реален размер на катерици и птици. Сдружението засади и елха в двора, с която Клиниката да посрещне Коледа. „Бригада нова градина” даде и своя добавъчен дарителски принос.

Дарение направиха и родители на ученици от 4 „г” клас на ОУ „Алеко Константинов” в Пловдив. Средствата са пренасочени към дарение, а първоначалната идея е била учениците да отпразнуват с тях завършването на учебната година.

2